Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 16:51 - Хапчета за ерекция, и тeхният ефект
Автор: jenq1 Категория: Тя и той   
Прочетен: 5513 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.01.2014 10:03


  image               
 





       Според световната статистика над половината мъже между 40 и 70 г. страдат от   някаква форма на еректилна дисфункция. Казано с езика на рекламата - трудно вдигат самолета или направо го оставят на пистата.

image
                Тенденциите са към все по-проблематични “полети” и в по-млада възраст: заради стреса, кризите, психозите, порното, алиенацията и доста дълъгия списък от други болести, които влияят на мъжката потентност.
              България не е изключение от общото правило, макар у нас да има някои специфики. Покрай мачистките ни традиции, срама от говоренето за сексуални проблеми и хаоса в здравната система ние нямаме нито сигурни данни за броя на засегнатите по възрастови групи, нито статистика за пострадалите от самолечение със съмнителни или неподходящи за тях стимуланти.
             Едва 10% от мъжете с еректилни проблеми у нас търсят лекарска помощ, и това е оптимистично твърдение, коментират в гилдията. Останалите кандидат-пациенти се правят, че няма проблем, или се мъчат да се ориентират сами в морето от сексстимуланти. На свой риск. Защото цветът на хапчетата вече отдавна не е само син или оранжев, а сексдрогериите, заредени догоре с гелове, дъвки и прахчета, се множат като зайци. По последни данни на Международната консултантска компания IMS Health българските мъже си купуват най-малко 500 хил. стимулиращи таблетки годишно и харчат за това минимум 16 млн. лв. А тук не влиза пазаруването в интернет, където търговците обещават чудеса с “бабини зъби, дядови нокти, рог от носорог и копито от еднорог”, както се шегуват уролозите.


image
                Хората масово не разбират, че “билкова виагра” не може да съществува. Има растения, които оказват някакво въздействие върху производството на тестостерон като Tribulus terrestris например. При културистите препаратите на тази основа са много популярни, но няма изследване, което да потвърди каква доза до какъв точно ефект води. Бизнесът с хранителни добавки е много печеливш – ако искаш да регистрираш нещо ново, няма защо да влагаш пари в изследвания, няма изискване да докажеш, че нещото действа и че е полезно в каквото и да било направление. Може просто да се съберем двама-трима души, да наберем тревичка от полето, да отидем  в държавната лаборатория, да платим 300-400 лева за проба и като ни потвърдят, че не е токсично, нямаме проблеми. Лепваме надпис “за простатата” или “стани мъж” и готово! 
imageКаквото и да говорят за фармацевтичните гиганти и техните интереси, най-агресивно настъпват билковите производители - денонощно обсаждат лекарите. А в интернет има достъпни страшно много стимуланти, някои са на базата на екстази, направо са си наркотици. Непрекъснато излизат нови и нови, невъзможно е да се следят”, коментира един от докторите запознат по темата.


               При лекарствата, не може да се случи точно такъв сюжет. Председателят на аптечната камара дава пример с фирма, която извадила от списъка си по лекарско предписание продукт и широко го рекламирала като средство за мъжка сила. Това покачило продажбите му със 700 процента. “От една страна, беше добре – повече хора разбраха, че този проблем съществува, че има решение и не трябва да се пази в страшна тайна.


image
                 Няма универсален и сигурен лек при проблеми с ерекцията. Дори да не си купите китайско, индийско или друго някакво менте от интернет, а да заложите на аптека с име и световно признат производител на лекове от групата на инхибиторите PDE5 - силденафил (Viagra, Kamagra), варденафил (Levitra) или модерния напоследък тадалафил (Cialis), пак може да си докарате неприятни странични ефекти. Те в никакъв случай не бива да се приемат едновременно с препарати като нитроглицерин или лекарства за простатна хипертрофия. А ако мъжът взима нещо за кръвното и още нещо за сърцето, трябва да каже точно какво, за да не си развали романтичната вечер.

image



Гласувай:
2



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jenq1
Категория: Тя и той
Прочетен: 14597
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930